שימוש יתר בתרופות במרשם

תרופות מרשם: מה שאתה לא יודע

בגלל הפוטנציאל לשימוש לרעה ולהתמכרות להן, תרופות מרשם רבות קוטלגו על-ידי מנהל התרופות האמריקני באותה הקטגוריה של אופיום וקוקאין. אלה כוללות ריטלין ודקסדרין (ממריצים), ומשככי הכאבים אוקסיקונטין, דמרול ורוקסנול.

סמי רחוב לא חוקיים רבים היו בשימוש או ניתנו כמרשם בעבר על-ידי רופאים או פסיכיאטרים, אבל מאוחר יותר הם נאסרו לשימוש כאשר כבר לא ניתן היה להתעלם מהעדויות על התוצאות המזיקות שלהם. דוגמאות לכך הם הרואין, קוקאין, אל-אס-די, מטאמפטמין ואקסטזי.

שימוש יתר בתרופות במרשם יכול להיות אפילו מסוכן יותר מהשימוש בסמים המיוצרים באופן לא חוקי. ההשפעה החזקה של כמה מהסמים הסינתטיים (מיוצרים באופן מלאכותי) הזמינים לרכישה כתרופות מרשם יוצר סיכון גבוה למנת יתר. זה נכון במיוחד לגבי אוקסיקונטין ומשככי כאבים דומים, שבהם מספר מקרי המוות כתוצאה ממנת יתר הוא יותר מפי שתיים מאשר היה לפני 5 שנים.

הרבה אנשים לא מבינים שהפצה ומכירה של תרופות מרשם (שלא על-ידי רופאים) הן סוג של סחר בסמים והן לא חוקיות באותה מידה כמו מכירת הרואין או קוקאין, ומלוות בקנסות כבדים ובעונשי מאסר. כאשר הסחר בסמים מסתיים במוות או בנזק גופני חמור הסוחרים עלולים לקבל מאסר עולם.

סוגים של סמי מרשם שנעשה בהם שימוש לרעה

תרופות מרשם שנלקחות לצורך בילוי נכללות בקטגוריות העיקריות הבאות:

1. תרופות הרגעה: לעיתים קרובות נקראות מדכאי מערכת העצבים המרכזית (המוח וחוט השידרה), תרופות אלה מאטות את פעולת המוח. הן כוללות כדורי שינה (משמשים להפוך אנשים להיות רגועים ורדומים) ותרופות הרגעה (אמורות לגרום לירידה במתח או בחרדה).

2. אופיאטים ונגזרות מורפיום1: תרופות אלה שבדרך כלל נקראות משככי כאבים מכילות אופיום או חומרים דמויי-אופיום ומשמשות להקלה על כאבים.

3. תרופות מרץ: קבוצת תרופות שאמורה להעלות את רמת האנרגיה והערנות אבל גם מעלה את לחץ הדם, קצב הלב והנשימה.

4. נוגדי דיכאון: תרופות פסיכיאטריות שאמורות לטפל בדיכאון.

  1. 1. נגזרת חומר כימי שהורכב מחומר אחר שדומה לו מבחינה כימית.